طرز تهیه قطاب خانگی

برای کمک به سایت در صفحات اجتماعیتون به اشتراک بذارید…در اینستاگرام ما عضو شوید.

قطاب یکی از شیرینی های سنتی ایران و سوغات معروف شهر یزد است که به دلیل طعم مطبوعش طرفداران زیادی دارد و پای ثابت شیرینی های عید نوروز شده. قطاب یکی از معروف ترین و اصیل ترین شیرینی های خوشمزه ایرانی است که طرز تهیه ساده ای دارد و با کمی صبر و حوصله به راحتی آماده میشود. در ادامه سه نوع طرز تهیه قطاب یزدی را با شما به اشتراک می گذاریم.

قطاب

در تهیه خمیر قطاب سنتی و اصیل یزدی تخم مرغ و بکینگ پودر استفاده نمیشود ولی دستور تهیه های جدید برای این که خمیر قطاب بهتر پف کند و همه با هر سطح مهارتی بتوانند این شیرینی خوشمزه را تهیه کنند، از تخم مرغ و بکینگ پودر استفاده شده است.

مواد لازم قطاب خانگی با روغن جامد

 ماست کم چرب  نصف فنجان
آرد  دو فنجان
زرده تخم مرغ  دو عدد
بیکینگ پودر  یک قاشق غذاخوری
روغن جامد ذوب کرده    نصف فنجان
گلاب  چهار قاشق چای‌خوری
پودر هل  یک قاشق چای‌خوری
بادام خرد شده  یک قاشق چای‌خوری
پودر قند  یک فنجان

روش تهیه قطاب خانگی با روغن جامد

۱٫ بکینگ پودر با با ماست حل کنید.

۲٫ زرده تخم مرغ، روغن جامد که از قبل ذوب شده و از حرارت افتاده را به ماست اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

پیشنهاد ویژه

۳٫ آرد را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیری لطیف در آید.

۴٫ خمیر را درون نایلون قرار داده درش را محکم کرده و دو ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.

۵٫ روی سطحی صاف مقداری آرد پاشیده و خمیر را به کمک وردنه باز کنید و با دهانه یک لیوان خمیر را قالب بزنید.

۶٫ پودر بادام، پودر هل و پودر قند را با کمی گلاب مخلوط کنید. یک قاشق چایخوری از مخلوط مواد میانی قطاب را وسط خمیر بگذارید و لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید.

۷٫ قابلمه کوچکی را روی حرارت گذاشته و روغن داخلش بریزید و اجازه دهید با شعله ملایم گاز، داغ شود سپس قطاب ها را درون روغن داغ، سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآید.

۸٫ بعد از حدود ۴ ساعت قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلتانید یا رویشان پودر شکر بپاشید.

فوت و فن های خوشمزه تر شدن قطاب

• برای بهتر شدن کیفیت خمیر قطاب بهتر است آرد را چند بار الک کنید.

• میتوانید مواد میانی قطاب را به دلخواه خودتان با طعم های مختلف استفاده کنید مثلا قطاب بادام، قطاب پسته یا قطاب گردو.

• روغن لازم برای سرخ کردن قطاب باید با حرارت ملایم داغ شده باشد. در صورتی که روغن تغییر رنگ داد به این معنی است که روغنتان سوخته و باید بلافاصله عوض شود در غیر اینصورت طعم قطاب شما خراب خواهد شد. بنابراین بهتر است از قابلمه ای کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده کنید.

• هنگام افزودن آرد مراقب باشید که خمیرتان خشک نشود وگرنه هنگام سرخ کردن پف نمی کند و ترد نخواهد شد.

• برای باز کردن خمیر از تکه های کوچک استفاده کنید که حین کار خمیرتان خشک نشود. در معرض هوا قرار گرفتن طولانی باعث خشک شدن خمیر و پف نکردن آن خواهد شد.

• برای تهیه قطاب به جای سرخ کردن در روغن می توانید از فر استفاده کنید. کافیست کف سینی فر را چرب کنید و قطاب ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.

• استفاده بیش از حد از گلاب در ترکیب مواد میانی باعث ترک خوردن قطاب می شود.

• قطاب ها را با حرارت کم سرخ کنید تا خمیر کاملا بپزد در غیر این صورت بعد از سرد شدن خشک خواهد شد.

• حتما اجازه دهید حداقل ۴ ساعت از سرخ شدن قطاب ها بگذرد در غیر این صورت پودر قند روی قطاب جذب شده و حالت خمیری میگیرد.

• برای این که قطاب ها کیفیت بهتری پیدا کنند بهتر است هنگام سرخ کردن روغن تمام سطح قطاب را بپوشاند.

دسته بندی

کلمات کلیدی

مجله اینترنتی پلاس

درباره ی popadr234975

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه انواع مربای نارنج

برای کمک به سایت در صفحات اجتماعیتون به اشتراک بذارید…در اینستاگرام ما عضو شوید. مربای …