برای کمک به سایت در صفحات اجتماعیتون به اشتراک بذارید…در اینستاگرام ما عضو شوید.
در تهیه خمیر قطاب سنتی و اصیل یزدی تخم مرغ و بکینگ پودر استفاده نمیشود ولی دستور تهیه های جدید برای این که خمیر قطاب بهتر پف کند و همه با هر سطح مهارتی بتوانند این شیرینی خوشمزه را تهیه کنند، از تخم مرغ و بکینگ پودر استفاده شده است.
مواد لازم قطاب خانگی با روغن جامد
ماست کم چرب | نصف فنجان |
آرد | دو فنجان |
زرده تخم مرغ | دو عدد |
بیکینگ پودر | یک قاشق غذاخوری |
روغن جامد ذوب کرده | نصف فنجان |
گلاب | چهار قاشق چایخوری |
پودر هل | یک قاشق چایخوری |
بادام خرد شده | یک قاشق چایخوری |
پودر قند | یک فنجان |
روش تهیه قطاب خانگی با روغن جامد
۱٫ بکینگ پودر با با ماست حل کنید.
۲٫ زرده تخم مرغ، روغن جامد که از قبل ذوب شده و از حرارت افتاده را به ماست اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
پیشنهاد ویژه
۳٫ آرد را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به شکل خمیری لطیف در آید.
۴٫ خمیر را درون نایلون قرار داده درش را محکم کرده و دو ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
۵٫ روی سطحی صاف مقداری آرد پاشیده و خمیر را به کمک وردنه باز کنید و با دهانه یک لیوان خمیر را قالب بزنید.
۶٫ پودر بادام، پودر هل و پودر قند را با کمی گلاب مخلوط کنید. یک قاشق چایخوری از مخلوط مواد میانی قطاب را وسط خمیر بگذارید و لبه های خمیر را روی هم جمع کنید و با دست اطراف آن را چین بدهید.
۷٫ قابلمه کوچکی را روی حرارت گذاشته و روغن داخلش بریزید و اجازه دهید با شعله ملایم گاز، داغ شود سپس قطاب ها را درون روغن داغ، سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآید.
۸٫ بعد از حدود ۴ ساعت قطاب ها را در مخلوط پودر قند و هل بغلتانید یا رویشان پودر شکر بپاشید.
فوت و فن های خوشمزه تر شدن قطاب
• برای بهتر شدن کیفیت خمیر قطاب بهتر است آرد را چند بار الک کنید.
• میتوانید مواد میانی قطاب را به دلخواه خودتان با طعم های مختلف استفاده کنید مثلا قطاب بادام، قطاب پسته یا قطاب گردو.
• روغن لازم برای سرخ کردن قطاب باید با حرارت ملایم داغ شده باشد. در صورتی که روغن تغییر رنگ داد به این معنی است که روغنتان سوخته و باید بلافاصله عوض شود در غیر اینصورت طعم قطاب شما خراب خواهد شد. بنابراین بهتر است از قابلمه ای کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده کنید.
• هنگام افزودن آرد مراقب باشید که خمیرتان خشک نشود وگرنه هنگام سرخ کردن پف نمی کند و ترد نخواهد شد.
• برای باز کردن خمیر از تکه های کوچک استفاده کنید که حین کار خمیرتان خشک نشود. در معرض هوا قرار گرفتن طولانی باعث خشک شدن خمیر و پف نکردن آن خواهد شد.
• برای تهیه قطاب به جای سرخ کردن در روغن می توانید از فر استفاده کنید. کافیست کف سینی فر را چرب کنید و قطاب ها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید.
• استفاده بیش از حد از گلاب در ترکیب مواد میانی باعث ترک خوردن قطاب می شود.
• قطاب ها را با حرارت کم سرخ کنید تا خمیر کاملا بپزد در غیر این صورت بعد از سرد شدن خشک خواهد شد.
• حتما اجازه دهید حداقل ۴ ساعت از سرخ شدن قطاب ها بگذرد در غیر این صورت پودر قند روی قطاب جذب شده و حالت خمیری میگیرد.
• برای این که قطاب ها کیفیت بهتری پیدا کنند بهتر است هنگام سرخ کردن روغن تمام سطح قطاب را بپوشاند.
مجله اینترنتی پلاس